Flor wordt 3!

donderdag, mei 01, 2014

Is ze er nog? Naait ze nog? Awel, ik vroeg het me de laatste tijd ook af.

Ik keek even terug. Het is al van 2013 geleden dat ik nog een berichtje postte. Shame on me...

Maar het leven is druk. Ik strompel van de ene interimopdracht in de andere. Telkens met het nodige voorbereidingen-, en verbeterwerk. Jezelf weer inwerken in een nieuwe school, nieuwe leerlingen, nieuwe vakken,.. Soms is het zo slopend dat je jezelf niet meer kan volgen.

Vandaar, weinig naaitijd.

Gelukkig zijn er nog naaicafes van Femma in Aalst en bijeenkomsten van de Ijverige Wijven in Gent zodat ik toch 2 avonden per maand eens met naaien bezig ben.
Ik naaide dus enkele rokjes voor de dochter, en knipte al een bloesje. Het bloesje moet enkel nog in elkaar genaaid worden. Die volgen later wel eens op de blog.

Gisteren was de laatste dag van mijn interim. Volgende week misschien nog eens wat naaitijd dus, wegens (hopelijk tijdelijk) werkloos. Al is werkloos relatief. We zijn bezig met verfwerken in de tuin, dus ik zal me zeker niet vervelen...

Vandaag toch de naaimachine van onder het stof gehaald. Morgen is er namelijk eentje jarig! Onze jongste telg wordt 3. En het cliché is zooo juist, Het gaat snel, té snel...
Een naaiproject dus. Een verjaardagshemdje.

Ik dacht aan de Theo van Zonen09. Maar die zou ik niet klaar krijgen op een half dagje en de tijd is schaars... Een Gingerbread dus!
Eerst even ten rade gegaan bij de ervaren Gingerbread naaisters Eva en An om te bepalen welke maat het zou worden. En dan 3, 2, 1, START.
Een snel-klaar project want op een goede 2 uur zat het helemaal in elkaar. Ideaal dus.
En een mooi resultaat, al zeg ik het zelf. Aanfoto's neem ik morgen op zijn feestje. Of dat laat ik Oma doen ;-)

IMG_2042

IMG_2043
Met label! Deze keer vergat ik het niet in te naaien.

IMG_2040
En ik deed een poging om de stofjes te laten doorlopen bij het zakje. Dat kan beter, maar oefening baart kunst. Het doorlopen van de tekening bij de voorpanden is nog niet voor mij. Daarvoor moet mijn vat geduld wat groter worden. :-)

Het stofje koos hij zelf uit de stoffenkast. Hij is en blijft super fan van autootjes.

En nu hopen dat ik snel weer werk vind, óf dat ik juist wel tijd heb, en dan ook wel wat naaiwerk kan verzetten. Die zetelkussens moeten nu echt wel eens gemaakt, het stofje ligt al meer dan een jaar klaar!

Oh ja, en Jules is weer op bezoek. Hij ging gisteren mee frietjes eten. Misschien krijgt hij ook wel nog een nieuwe outfit dit weekend!

Misschien vind je deze ook leuk:

5 reacties

 1. Dat ging snel :-) Leuk geworden! En klopt de maat? (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's inderdaad een rappe! Hier ook benieuwd naar de maat, was die oké?
  Het hemdje ziet er heel leuk uit, ben ook fan van die vintage print.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat ik hier jou precies hetzelfde stofje geknipt in precies hetzelfde patroon klaar hebben liggen! Wel een paar maten groter!!
  Mmm tijd om ook eens in actie te komen om het in elkaar te zetten want het ziet er erg mooi uit!
  Fijne feestdag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte maat 3 jaar na het op te meten op het patroon. Als hij het aan heeft is het zonder t-shirt eronder nog wat breed. Toen ik het even paste met t-shirt leek het eerder smal, maar dat was voor de knopen erop stonden. Heb het niet goed kunnen zien, want hij wou het terug uit "het is maar voor morgen he mama ;-)"
  Ik zal het dus ook pas morgen goed kunnen zien. En dan post ik wel een aanfoto!

  BeantwoordenVerwijderen

Meest gelezen

Facebook

Instagram