Juffencadeautje en eentje voor Jitse

zondag, juni 23, 2013

Het einde van het schooljaar... Welverdiende vakantie...

Een pennenzak voor de juf en eentje voor de juf van de opvang.

Ik begon aan de pennenzakken tijdens de bijeenkomst van de naaiclub in Aalst. 2 jaar geleden maakte ik ook al eens pennenzakken.. Of beter, begon ik al eens aan pennenzakken. Ze liggen nog altijd half ineengezet met speldjes erin in een hoekje. Te dicht bij de rits willen stikken met als gevolg dat de rits niet meer open of dicht kan.
Ik heb een hekel aan lostornen en dus zullen die nog lang in dat hoekje blijven liggen.
Ik volgde de aanpassingen van spiegelstiksel in combinatie met de uitleg van Oon.
Na enkele pogingen om de driehoekjes -die er niet meer zijn in het patroon van Spiegelstiksels- goed te krijgen, is het toch gelukt. Fien blij - ikke blij, en dat ruim op tijd!
De volgende week wordt namelijk een beetje te druk om te naaien. Morgen maken de leerlingen examen en dat moet tegen 's avonds verbeterd zijn, punten ingegeven en alles, om dan dinsdag klassenraden te kunnen starten.

Maar dat is niet het enige voor dinsdag op de planning: Het kleinste nichtje wordt ook al 1! En dat verdient een nieuwe kroon. De mama vroeg of ik nog een kroon in huis heb, maar voor een eerste verjaardag mag dat wel eens een nieuwe zijn ipv eentje dat al eens is gebruikt.
Dus begon ik eraan deze morgen, met het patroon en de uitleg van Mina Dotter.

Hierbij de foto's van de pennenzakken en de kroon:

image


image


image


image


image

Misschien vind je deze ook leuk:

1 reacties

  1. Heel leuk juffencadeautje dat je daar gemaakt hebt! Ik was ook nog aan het denken om zelf iets in elkaar te knutselen voor de juf van mijn zoontje. En zo'n leuke kroon heb ik afgelopen weekend ook gemaakt voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje. Heel leuke blog die je hebt, ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Meest gelezen

Facebook

Instagram